Zwangerschaps yoga

Rust en aandacht voor jezelf en de groei van je kindje(s):

Het uitgangspunt bij zwangerschapsyoga is de zwangerschap zelf, in het nu.

Ervaring met yoga is niet nodig.

De oefeningen zijn gericht op het natuurlijk vertrouwen in je lichaam te versterken en je lichaam te ontspannen. Alle oefeningen dragen bij aan een soepele zwangerschap en bevalling. We doen oefeningen waarbij je de adem leert richten en je krijgt praktische informatie. Ook zullen er een aantal keren partner lessen zijn. Deze lessen zijn altijd heel mooi om samen te doen omdat de partner leert om jou te ondersteunen tijdens de zwangerschap en de bevalling. Jullie leren hoe je samen oefeningen kunt doen, massage en jullie krijgen thema gerichte informatie.

Opbouw van de lessen:

We doen staande, zittende en liggende oefeningen. Iedere maand starten we met een nieuw thema.

Ontspanning:

je leert bewust toe te laten wat de natuur van je vraagt. Overgave helpt je beter om te gaan met spanning tijdens de zwangerschap en bij de bevalling om te openen. Je leert hoe de adem en ontspanning met elkaar verbonden zijn.

Concentratie:

je leert met behulp van de adem de aandacht daar naartoe te richten waar ze van je verlangt wordt. Door het in de lessen te oefenen zal het lichaam het tijdens de hele zwangerschap oppakken wanneer er spanning in het lichaam is. Tijdens de bevalling helpt het om de adem te sturen naar heen gebied dat pijnlijk is.

Kracht:

als je goed kunt ontspannen kom je makkelijker bij je kracht. Je leert te doen wat je moet doen zonder dat het je uitput. Je leert de adem, kracht en ontspanning bewust te ervaren. De oefeningen leren je hoe kracht en ontspanning elkaar versterken.

In iedere les krijg je informatie passend bij het thema van die maand en er kunnen vragen worden gesteld. Onderwerpen die zeker aan bod zullen komen is hoe om te gaan met weeën, angst voor de bevalling en hoe de adem hierin een belangrijke rol kan spelen om jou te helpen te vertrouwen op je lichaam en zo ontspannen mogelijk zwanger te zijn. Je leert ervaren hoe je zelf de adem als sleutel naar ontspanning kunt gebruiken.

 

Partnerlessen:

Iedere maand wordt afgesloten met een partnerles. De partners (of als er geen partner is eventueel iemand anders) leren hoe zij ondersteuning kunnen geven tijdens de zwangerschap, de bevalling en in de kraamtijd. In de lessen wordt geoefend met massagetechnieken, diverse ademtechnieken voor bij de bevalling en diverse baarhoudingen.

 

Docent: Marijke Ohlenbusch

Als moeder ben ik ervaringsdeskundige. Met heel veel plezier kijk ik terug op de zwangerschapsyogalessen die ik volgde. Het was voor mij een rustpuntje in de week om samen met andere zwangeren te beleven. Door deze ervaring wist ik zeker dat ik zelf ook yoga les zou gaan geven. In de zomer van 2011 behaalde ik mijn lesbevoegdheid van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en daarna ben ik meteen begonnen met lesgeven. Sinds kort geef ik ook les aan zwangeren en hun partner.

 

Ben je enthousiast:

Je kunt vanaf de 14e week in de zwangerschap beginnen met zwangerschapsyoga. Ben je al verder in je zwangerschap, dat is geen probleem. Je kunt in iedere fase van de zwangerschap instromen en tot het eind van de zwangerschap meedoen.

 

Praktische info:

 

Iedere woensdag is er les van 09:00 tot 10:00
Prijs:
per 4 lessen (achtereenvolgend) € 60,-
per 4 lessen inclusief partnerles € 85,-
Partnerles: € 30,- voor jullie samen
Aan het eind van de zwangerschap kun je losse lessen volgen. € 15,-
Wil je meedoen? Stuur dan een berichtje via de website bij contact of
Bel : 06 – 24 767 468
Na jouw berichtje en betaling is jouw plek gereserveerd.