Ademtherapie

Ademtherapie:

Als je meer rust wilt ervaren en behoefte hebt aan een zachte behandeling met diepere uitwerking. De aandacht de adem en het lichaam brengt je naar ontspanning.

Als je herstellende bent van  een operatie of ziekte

Als je je lichaamshouding wilt verbeteren

Deze subtiele behandelvorm maakt de adem in verschillende gebieden in het lichaam vrijer. Je hebt direct profijt van een kalmer gevoel in je hele systeem.

Ervaar diepere ontspanning tijdens deze behandeling:

Kalme en rustgevende aanraking zorgen het intensiveren van de adembeleving. De adem  wordt kalmer en dieper .

Vanuit de yogatraditie leren we hoe adembeheersing en denkbeheersing onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Voordat we adem en denken kunnen leren beheersen is bevrijden van de natuurlijke adem en het leren kennen van het eigen denken een voorwaarde.
Door onze vaak onnatuurlijke manier van leven zijn we in de loop van jaren beperkter gaan ademen. Bewust of onbewust merk je de invloed hiervan op hoe je je voelt en hoe en wat je denkt.

De relatie met het bewustzijn wordt steeds gelegd. Er wordt gebruik gemaakt van yogaoefeningen en diverse technieken uit de yogatraditie. Ook worden adempunten uit de
Chinees-Japanse ademleer behandeld (o.a. hara en ch’i-punt).
Met de uitstralingskracht van de handen wordt een soepele communicatie met de adem aangegaan, waardoor je begeleid wordt met de adem. Ademtherapie wordt toegepast bij zowel problemen van zowel lichamelijke als emotionele aard.