Backstretcher & Yoga

Een extra dimensie aan je yoga beoefening:

De backstretcher is een houten rugbank met aan weerszijden knobbels die de lange spieren die langs de wervelkolom lopen als het ware masseren. In de laatste 20 minuten van de les wordt de backstretcher gebruikt.

Je wordt begeleid bij het doen van oefeningen waarbij alle bewegingsmogelijkheden van de wervelkolom en gewrichten aan bod komen. Bij alle oefeningen vormt de adem de verbinding.

De zorgvuldig gekozen “hathayoga”-oefeningen zijn afgestemd zijn op het voegen over de backstretcher. De wervelkolom wordt soepeler en sterker en uw uithoudingsvermogen wordt vergroot.

Met deze methode neem je deel aan sessies van een uur in een groep van maximaal 10 deelnemers.

De lessen zijn toegankelijk en geschikt voor mensen met rugklachten maar zeker ook voor mensen zonder rugklachten.

Met een opgerichte rug door het leven

Terwijl ik zelf altijd bewust ben van een opgerichte houding moet ik toegeven dat ik één van de velen ben met een natuurlijke aanleg voor een kyfose, een bolling in de bovenrug. Iedereen kent het beeld wel van mensen die niet meer rechtop kunnen staan. Vandaar mijn eigen fascinatie. En nee er is geen wondermiddel, dat is dit ook niet. Maar met een massieve houten rugbank ben je er wel zeker van dat je zelf in beweging moet komen. En dat is nu juist wat vanzelfsprekend gebeurt. Het enige wat je hoeft te doen is ademen. Heerlijk toch.

Natuurlijk zoeken we ook de bewegingsmogelijkheden op. Kijk maar eens naar de introductie hieronder: